2022-04-20 14:26:33• hírek • Szatmár.ro

Templomszentelés és búcsús szentmise Pusztadarócon

Április 30-án és május 1-jén ünnepi szentmiséket mutatnak be Pusztadarócon, minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak.

Örömünnepre gyűlnek össze a pusztadaróci egyházközség hívei április 30-án szombaton, hiszen ezen a napon 11 órától szenteli fel az egyházmegye főpásztora, Nm. és Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök a Szent József a munkás tiszteletére épült új római katolikus templomot.

Az új pusztadaróci templom 2005-től 2022-ig épült, Fazoli Csaba tervei alapján.

Másnap, május 1-jén, szintén 11 órától búcsús szentmisére kerül sor, amelynek alkalmával Szmutku Róbert nagybányai esperes plébános fogja bemutatni a legszentebb áldozatot.

Az említett ünnepi alkalmakat megelőzően, április 27., 28. és 29. este 6 órától lelkigyakorlatot tartanak a gyülekezetben, ezen alkalmakon Seffer Dániel túrterbesi esperes plébános fog elmélkedéseivel kísérni.

Pusztadaróc a Szatmári Esperesi Kerülethez tartozik. Jelenleg az egyházi szolgálatot a sárközújlaki származású Istvánfi Szilárd plébános végzi, akinek előző szolgálati helyei a következők voltak: Felszentelése után segédlelkész a nagybányai Szentháromság plébánián, 2013-tól a máramarosszigeti plébánián, 2014-től a szatmárnémeti Szent Család plébánián, 2016-tól a Kis Szent Teréz plébánián, 2017-től a Székegyház segédlelkésze, 2018-tól a Szamosdarai Római Katolikus Egyházközség plébánosa.

A jövő hétvégi alkalmakra minden kedves hívet és érdeklődőt, közelről és távolból nagy szeretettel várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: